Opera

Aida

Kan kärleken övervinna allt? Mot en kuliss av krig, makt och religion håller ett samhälle på att falla samman. Här hittar vi Aida, mitt i korselden mellan två stridande parter och fångad av fienden. Mot allt förnuft förälskar hon sig i Radamès. Vi ser den omöjliga men obevekliga kärleken mellan två unga människor kämpa mot en fullständigt kaotisk verklighet. Aida hade urpremiär i Kairo 1871 och är en av Giuseppe Verdis största succéer.

Michael Cavanaghs laddade nytolkning av klassikern Aida med Christina Nilsson i titelrollen fokuserar på den inre oro som slukar operans hjältemodiga men sårbara människor, och premiären 2018 blev en succé. SvD beskrev föreställningen som »en ren fröjd« och DN tyckte att det är »svårt att tänka sig en vassare och fräschare Aida«. Det var i den här uppsättningen som Christina Nilsson gjorde sin debut på Kungliga Operans stora scen, och hennes insatser i titelrollen hyllades. »Det här är ett genombrott av stora dimensioner« skrev SvD efter kvällen.

Opera- & balettkvartar:

Få ut mer av din upplevelse. Vad handlar föreställningen om? Finns det något särskilt att lyssna eller titta efter? Introduktionen tar bara 15 minuter och startar 45 minuter innan föreställningen börjar (gäller ej premiärer).

Sker oftast i Guldfoajén på Kungliga Operan. Ingår i biljettpriset.

När

3, 6, 10, 13, 16, 21, 24 och 27 maj

Pris

110 – 1490 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följande bussar stannar intill operahuset eller på bekvämt gångavstånd
53, 62, 65 Hållplats Gustav Adolfs torg
2, 55, 57, 76 Hållplats Karl XII:s torg

Tunnelbana:
Linjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan.