Gratis

Museum

Afrika Pågår Block Party

27 augusti

Etnografiska museet

VI FIRAR PROJEKTET AFRIKA PÅGÅR MED STOR FEST I PARKEN
Karneval med Maria Llerena, sagoläsning för barn med Emily Joof, samtal med teman som afrosvenskar i historien, aktivism, textile talk och mycket mer.

Paxa en hängmatta och låt dig vaggas i trädens sus, häng i den vackra museiparken och lyssna på intressanta samtal. Snacka med spännande gamla och nya bekantskaper över ett glas eller en tallrik med något av allt det goda från restaurang Matmekka.

Hela dagen spelar DJ´s som inte går av för hackor i parken: Sugarcanes, Asynja Grey (Slik), Nathan Hamelberg och Elena Wolay (Jazz är farligt), så glöm inte dansskorna!

Sist denna kväll entrar Mapei scenen och har du inte fått på dig dansskorna tidigare, så är det dags då!

AFRIKA PÅGÅR
Projekt Afrika pågår lanserades för fem år sedan och har genom åren producerat Afrosvensk historievecka, konstutställningar, workshops och mycket mer. Syftet har varit att lyfta fram nya perspektiv på den afrikanska kontinenten i nära samarbete med publik, forskare och konstnärer – med och av svenskar med afrikanskt ursprung. Projektets ambition är även att göra de afrikanska samlingarna relevanta för fler och nya besökare. För att fira femårsjubileet bjuder vi in till Afrika pågår – Block party, en heldag fylld av olika aktiviteter och överraskningar.

 

13.00 Visning av Yinka Shonibares skulptur i skulpturparken på Djurgården

 

När

Kl 13 – 22

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 från Sergels Torg till Museiparken på Gärdet.
Parkeringsmöjligheter finns utanför Sjöhistoriska museet.