Festival

Världsmusik

Africa Block Party

25 augusti

Africa Block Party

Förutom huvudakterna Omah Lay [NG] och King Promise [GH] så spelar Lekaye, Malik Dalasi, O!, Amirae & Asta, Emma Liambi. Dessutom erbjuds även afrikansk- och afrokaribisk streetfood, en marknad och mycket mer.

Nigeria är ett av världens mest omtalade musikländer just nu och i första ledet går Omah Lay. Trots att endast två år har passerat sedan det superhyllade debutalbumet ’Boy Alone’ släpptes har den Lagos-baserade sångaren och producenten redan blivit en portalfigur på landets kokande musikscen. Över sin unika fusion av nigeriansk highlife, R&B, hiphop och afrobeat sjunger den innovativa tenoren själfullt och sårbart om alltifrån sina innersta mörker till romantik på ett sätt som är lika drabbande som det är medryckande. 2023 återvände den Nigerianska superstjärnan med singeln ’Holy Ghost’ som är första smakprovet från det kommande albumet som Lay själv menar kommer markera nästa kapitel för afrobeats.

”Vibe supplier”. Så beskriver King Promise själv sin musikaliska gärning och vibbarna är onekligen närvarande i hans oemotståndliga cocktail av afrobeat, R&B, highlife och hiphop. Efter att ha byggt upp en lojal lyssnarskara i hemstaden Accra i Ghana via SoundCloud har hans karriär nu blivit en global angelägenhet. Något som är tydligt i gästlistan på senaste albumet ’5 star’ där vi hittar namn som Chance the Rapper, Wizkid, Headie One och kvällens vapendragare Omah Lay. Sedan dess har King Promise fortsatt att släppa övertygande singlar fyllda av hans ivrigt uppriktiga historieberättande bland vilka vi finner fjolårets jättehit ’Terminator’ och ’Paris’. Vi välkomnar en av Ghanas starkaste lysande stjärnor till Afrika Block Party på Förbindelsehallen!

När

25 augusti kl 16-23

Pris

Från 755 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Annonser: