Dans

Act as if – ”va e grejen”

4 november

Kulturhuset Dieselverkstaden

Det är absurt men vi känner igen oss i kroppsspråk, känslor och uttryck. Dialogen är både lite tragisk men också rolig. Framfört av dansare på högsta nivå.

Föreställningen handlar också om identitet, om roller man tar sig an, om handlingar och drömmar som sträcker sig utanför klassrummets väggar. Om identitetens olika tillstånd och om förändring.

”Act as if” är en normkritisk föreställning, både i relation till normer som gäller i samhället och till alla diagnoser som finns just nu.

I förarbetet inför föreställningen gjordes ett större intervjuarbete med högstadieelever genomfört av David Redmalm, Sociolog från Uppsala universitet tillsammans med det konstnärliga teamet runt i skolor både i Stockholm, Borlänge och Malmö, för att förankra föreställningen hos unga.

”Act as if” hade officiell premiär den 21 februari 2023 på Årsta Folkets Hus och har under april och maj turnerat med 20 föreställningar tillsammans med Scenkonst Sörmland.

Julia Kraus är en ung lovande dansare och koreograf och tog sin examen 2011 från Maslool, i Tel Aviv, Israel. Hon är baserad i Stockholm men har arbetat mycket utomlands bland annat i Israel under 10 år med kända koreografer inom dansvärlden. Hennes verk har ett tragikomiskt språk och rör sig genom suggestiva och poetiska landskap.

Koreografi: Julia Kraus Dybeck i samarbete med konstnärliga teamet
På scen: Jade Stenhuijs/Elin Hallgren, Åsa Lundvik Gustafson
Scenografi/kostym: Julia Kraus Dybeck
Musik: Hans Appleqvist
Videoprojektioner: Natan Berkowics, Martin Malm, Thomas Zamolo
Ljus: Ronald Salas, Tekniker: Luka Curk
Trailer: Martin Malm, Foto: Thomas Zamolo
Läs mer om produktionen på julia-kraus.com

När

4 november 16:00-16:45

Pris

120 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Annonser: