Gratis

Tillfällig utställning

Acke Oldenburg – I rummet mellan oss

Pågår till 22 juni

Fullersta Gård

Acke Oldenburg (1923 – 2005) var konstnär och scenograf och jobbade med måleri, grafik, teckning, typografi, emaljer, väggmålningar, vävnader, betong, stensättningar och smide. Från 1962 var han bosatt och verksam i Huddinge. Den 22 juni 2023 skulle Acke Oldenburg ha fyllt 100 år.

En av hans mest kända offentliga uppdrag består av två större, fristående väggar vid Myrstugubergets fot i Masmo. Verket har titeln Detta är mitt Huddinge och avbildar kända och helt okända personer ur Huddinges historia.

Genom målningar och grafik från ett drygt 50 år långt konstnärskap belyser utställningen I rummet mellan oss Acke Oldenburgs typiska stil, färgval och bildvärld. Hans arbeten kan beskrivas som ett slags urscener där både det väsentliga och oväsentliga, det privata och det allmänna, samtiden och kulturhistorien förs samman till eviga berättelser om platser och relationer.  

”Det kan verka som om jag är det här som känner och tänker och beslutar… men i själva verket är det ingenting som blir beslutat i mig, det beslutas mellan – mellan oss… Mellan oss uppstår det krafter, förtrollningar, impulser, gudar som kastar oss om varann som halmstrån… vi rullar bara vidare…” (Acke Oldenburg, 1969)

Den 22 juni 2023 skulle Acke Oldenburg ha fyllt 100 år.

Läs mer här: www.fullerstagard.se

När

25 mars – 22 juni 2023
öppet ons-sön 12-16, tors 12-19
stängt på röda dagar

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg eller buss till Huddinge station.

Ta vänster när du kommer ner till markplan och följ gångvägen fram till Fullersta Gård (Fullersta Gårdsväg 18).

En mindre parkering finns vid Fullersta Gårdsväg 18. Större parkering finns på Norrängsvägen 1, eller i något av Huddinge centrums parkeringsgarage.