Musikal

A Chorus Line

27 jan–14 maj

Kulturhuset Stadsteatern

A Chorus Line utspelar sig under en audition till en Broadwayshow. Tjugofyra artister söker till åtta roller. Det handlar om att ge allt för att få ett jobb, visa vem man är som dansare och på så sätt bli utvald av regissören Zach och få en plats i ensemblen. Men en efter en faller ifrån. Konkurrensen är stenhård.

Föreställningen baseras på intervjuer som regissören och koreografen Michael Bennet gjorde med dansare och musikalartister i New York 1974. Deras djupt personliga berättelser låg till grund för musikalen och persongalleriet. Det var dock inte alla intervjuade som fick en roll i uppsättningen. 

En helt ny version av A Chorus Line
Nu 20 år senare sätts den upp i en ny version i regi av Roine Söderlundh och Maria Sid, där Roine Söderlundh även står för den helt nya koreografin. Rennie Mirro gör rollen som regissören Zach och Hanna Lindblad återvänder till musikalscenen i rollen som Cassie.

Se filmen The making of A Chorus Line – För kärleks skull
Kulturhuset Stadsteatern bjuder in till en 20 minuter lång dokumentärfilm som tar dig bakom kulisserna under skapandet av A Chorus Line. Vi har filmat hela processen – från en makalös audition ett år tidigare, till bygget av scenografin, tillverkningen av kostymerna och de svettiga repetitionerna. Vi får ta del av regissörernas tankar liksom kompositörens vision med hans orkester. Inte minst får vi följa de 19 uttagna artisterna när de formas i sina roller med allt vad det innebär.

Filmen är en prolog och visas en timme innan varje föreställning, i Teaterbaren. För en garanterat bra plats kan du boka bord och samtidigt äta något innan föreställningen.

När

27 januari-14 maj

Pris

150 kr – 535 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.