Slott

Visning

Tyresö slott och park

Tyresö slott och park berättar om livet kring ett slott vid sekelskiftet 1900 i en engelsk park och medelhavsinspirerad trädgård. Vackert beläget vid den glittrande Kalvfjärdens strand. 

Sommartid kan du gå på guidad visning i slottet och få veta mer om människorna som bodde och arbetade här, från 1630-tal till 1930. I den engelska parken kan du ha picknick bland ekar och äppelträd och se årstidernas växlingar längs slingrande stigar. På Notholmen finns kafé och badklippor. 

Välkommen till parken året om
Upptäck slottsområdets byggnader och tjänstebostäder, njut av skärgårdsliv på Notholmen och se årstidernas växlingar i den lummiga engelska parken – en av de första i sitt slag i Sverige och utformad av trädgårdsarkitekten Fredrik Magnus Piper under 1770-talet. 

På slottsområdet hittar du också kaféer, en restaurang, en handelsträdgård och vandrarhemmet, Lilla Tyresö. Notholmen har fina badklippor och parken bjuder på många picknickställen.

Tänk på att det råder eld- och grillningsförbud i Tyresö slott och park.

Vandring i parken
Upplev en rofylld vandring med ett andligt och kulturhistoriskt naturspår. Längs en slinga i parken står elva granitpelare med texter utplacerade. De kulturhistoriska texterna bygger bland annat på citat ur markis Claes Lagergrens dagboksanteckningar. I naturspåret kan man lära mer om engelska parken och dess flora och fauna. Slingan är cirka 2,5 km lång, kartan finns att få i församlingshemmet eller som pdf.  Vandringsslingan är ett samarbete mellan Tyresö församling, Tyresö kommun och Nordiska museet.

På slottsområdet hittar du också kaféer, en restaurang, en handelsträdgård och vandrarhemmet, Lilla Tyresö. 

När

Guidade visningar lördagar och söndagar från 25 maj till 8 september.

Pris

Vuxen – 170 kr
Studerande/Pensionär – 150 kr
Årskort – 400 kr*
Barn t o m 18 år – Gratis
*Med Nordiska museets årskort har du både fri entré till visningar på Tyresö slott hela säsongen och till alla Nordiska museets besöksmål 2024.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 875 från Gullmarsplan till Tyresö kyrka, sedan fem minuters promenad till slottet. Med bil Nynäsvägen ut ur Stockholm, sedan väg 229 till Tyresö slott. Parkering finns mot avgift (30 min fri parkering sedan 8kr/h).

Annonser: