Guidad visning på Tullgarns slott

Slott

Tullgarns slott

Tullgarn nära Trosa i Sörmland var Gustaf V:s och drottning Victorias sommarslott. I slottsparken finns lindar och alléer och är en utsökt picknickplats.

Det nuvarande slottet Tullgarn byggdes på 1720-talet och har varit ett kungligt lustslott sedan sedan 1770-talet då staten överlämnade Tullgarn till hertig Fredrik Adolf.

Tullgarn förknippas med kung Gustaf V och Drottning Victoria, som tillbringade somrarna här i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Beskåda hertigens inredningar, som tillhör vårt lands förnämsta. Vila en stund på borggården och känn friskheten från havet. Ta en kopp kaffe i slottskaféet. Eller packa upp picknickkorgen i den vidsträckta äppellunden. Tullgarn är värt en resa. 

Tullgarns slottskafé och butik 
I Tullgarns slottspark ligger stallet som inrymmer besökscenter med ett slottskafé och försäljning från Kungliga Slottsboden. I stallet säljs även biljetter till slottets visningar.

Slottskafé
I kaféet serveras bakverk, smörgåsar, glass, kalla och varma drycker. Här finns både sittplatser inne och utomhus. Det går även att få utbudet som takeaway för att slå sig ner i slottsparken.

När

Tullgarns slott har öppet 1 juni-31 augusti tisdag-söndag samt lördag-söndag i september i samband med guidade visningar kl. 12.00, 13.00 och 14.00 på svenska, samt på engelska kl. 15.00.

Pris

Ordinarie 120 kr, student 100 kr, barn och ungdom 7-17 år 60 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Allt som händer – Tullgarns slott