Museum

Leksaksmuseet

Upplev en av Sveriges största skattkammare när det gäller leksaker från 1900-talets början fram till idag.

Mycket nostalgi som tänder minnesstjärnor i ögonen på mormor och morfar, farmor och farfar och nyfikenhet och leklust hos alla barn. Upplev en av Sveriges största skattkammare när det gäller leksaker från 1900-talets början fram till idag. Lägg därtill de tillfälliga utställningar som visas och de specialarrangemang som anordnas med leksaker i fokus. För att inte tala om den stora modelljärnvägen som byggs och visas.

Fungerande modelljärnvägar har alltid funnits på olika ställen i museet. Främst representerad av Järnvägssällskapet (JS) som tillhör en av Sveriges äldsta föreningar som håller på med modelljärnvägar. Sällskapet bildades 1939 och flyttade 1980 in i Leksaksmuseets källare (Mariatorget 1C). Mer om sällskapet kan ni läsa på deras hemsida eller på Wikipedia.

När

Tor-sön 11-16

Pris

Vuxen 80 kr, student & pensionär, barn 3-18 år, 50 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Saltsjöbanan till station Fisksätra och en kort promenad därifrån.
Bil: Väg 222 från Slussen, efter Nacka Forum håll höger mot Saltsjöbaden, därefter avfart mot Fisksätra. Ta vänster efter tågstationen (mot Saltsjö Pir), över järnvägen och direkt ned till höger och sedan till vänster in mot museet