Gratis

Konsthall

Noncitizen Studio – Utställning

Mångkulturellt centrum

Noncitizen Studio 
11.11.22 – 13.01.23

I Noncitizen Studio visas pågående & avslutade projekt från Noncitizen, en förening som arbetar med att amplifiera de röster och berättelser som sällan fångas upp av allmänheten eller av samtidsrapporteringen. Utställningsrummet har blivit en studiomiljö där tankar och idéer formas, omformas och live-sänds.  Frågor om flykt, gränser, rörelsefrihet och rätten till medborgerliga rättigheter står i fokus. Det är komplext och spretigt i uttryck och format, en komplexitet som hjälper oss finna olika vägar ut från den värld som vi inte vill leva i och skapa världar vi inte kan leva utan. 

Utställningen Noncitizen Studio är en rumslig installation av rörliga bilder, ljud och Live-TV. Utställningen är ett nedslag i det pågående projektet Noncitizen Media och kan därför ses som en öppen studio och ett work-in-progress. Centralt för denna utställning är utställarnas olika erfarenheter av migration.  

I Noncitizen Studio deltar bland annat:

Ahmad Alattar
Abdullah Amini
Jehona Behramaj
Tizh Bin
Darun Ismahil
Mohammad Karimi
Evan Khorasani
Anna Kontopoulou
Sabbe Mezher
Sandi Shadood

  

Om Noncitizen media

Noncitizen media är ett projekt, lanserat i Stockholm och Göteborg, som skapar nya plattformar för att sprida film och media av människor med erfarenheter av migration. Projektet lyfter fram frågor om förtryck, nationsgränser, rörelsefrihet och mänskliga rättigheter i vår tid. Noncitizen media arrangerar workshops om Live-TV, film, manus, berättande, ljudkomposition och radio. Genom projektet erbjuds även teknik och coachning för att producera dessa medier för våra deltagare.

 

Projektledare för Noncitizen Media: Afrang Nordlöf Malekian, Sam Lali, Roozbeh Behtaji, Gudrun Romeborn.

Producent och initiativtagare för Noncitizen: David Aronowitsch

Noncitizen Media finanseras av Postkodstiftelsen.

När

11.11.22 – 13.01.23

Tisdag kl 11-16
Onsdag kl 11-16
Torsdag kl 11-16
Fredag kl 11-22
Söndagsöppet: 27/11, 18/12

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Fittja, samt bussar 702 (Hallunda–Fittja), 707 (Tumba–Fruängen), 172 (Norsborg–Skarpnäck), 737 (Skärholmen–Tumba station), 748 (Södertälje–Liljeholmen). Från Fittja station är det fem minuters promenad.