THE SHEEPDOGS

Nalen – Nalen Klubb

Senast uppdaterad 2019-04-03

Beskrivning
Kanadensiska retrorockarna i The Sheepdogs har som enda band i historien lyckats hamna på omslaget av Rolling Stone – innan de ens hade ett skivkontrakt. Nu kommer de till Stockholm och Nalen.

Deras gitarrdrivna rock är lika delar rå som finstämd, och det är boogie-woogie, ökenpsychedelia, blues, roots, cajun och klassisk hederlig rock’n’roll. Allt på en och samma gång.

Att bandet hittat viss inspiration från band som The Allman Brothers Band och Creedence Clearwater Revival är stundvis tydligt; den retrokänsla som finns på deras sex album är lika uppenbar som klockren. Men det finns också något nytt, något modern och något oerhört säreget med The Sheepdogs, vilket ställs till sin spets på senaste skivan ”Changing Colours” (den sjätte i ordningen, och den tredje med ett skivbolag i ryggen).

Deras sound har expanderat och omfattar mer keyboard och mer stränginstrument än tidigare, samt gästspel från instrument som trombon och klarinett. Som en färgrik rock’n’roll, helt enkelt. I kölvattnet av denna sjätte skiva beger sig de fem kanadensarna ut på en turné som startar i Stockholm den 31 maj.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget: uppgång Olof Palmes gata.  Ta trappan upp till Malmskillnadsgatan. Fortsätt rakt fram längs David Bagares gata. Ta första höger ut på Regeringsgatan, Nalen ligger på vänster sida.

Östermalmstorgs T-bana: uppgång mot Birger Jarlsgatan, tag höger och följ Birger Jarlsgatan förbi Stureplan till Engelbrektsplan. Tag vänster upp på David Bagares gata, upp för trapporna till Regeringsgatan. Tag vänster runt hörnet och du är vid Nalen.
Kostnad

Pris: 215 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!