CULLBERG - THE MATCH & THE MAN WHO GREW COMMON IN WISDOM

Dansens Hus – Lilla scen

Senast uppdaterad 2019-08-26

Beskrivning
En kväll – två föreställningar. I den här helkvällen med kompaniet Cullberg möter vi två verk av Deborah Hay – en av världens mest ikoniserade koreografer.

Under kommande tre år är Deborah Hay knuten till Cullberg och kommer under den perioden att skapa två nya verk för kompaniet. Kvällens två föreställningar är dock två existerande verk, båda omtalade och prisade. Varmt välkommen till en kväll där danshistoria möter 2019.
THE MATCH
För första gången sedan urpremiären 2004 visas nu The Match. Verket är en kvartett med många lager; fyra olika solon som presenteras i en ny ordning varje gång – i varje föreställning står ett solo i fokus. The Match har beskrivits som ett roligt och udda verk, som ”en fascinerande och vibrerande kamp om kvickhet”.

Verket hade urpremiär i februari 2004 på Dancespace 51. Marks Church i New York. Det skapades för en utvald grupp av erfarna dansare och artister: Ros Warby från Melbourne, Australien, Chrysa Parkinson och Watly Cardona, New York City och Mark Lorimer, London. Samma år belönades ”The Match” med en BESSIE award/New York Dance and Performance Award 2004.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 100-200 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!