Tesalong: Bordets teater

Hallwylska museet

Senast uppdaterad 2019-01-15

Beskrivning
I utställningen Plateaux – bordets primadonnor presenterar Charlotte Birnbaum sina bordsskulpturer i matsalen på Hallwylska museet. Hennes smakfulla objekt har skapats genom att diverse udda delar av porslin, metall och glas monterats ihop på ett vis som skapar en ny överraskande och tilltalande helhet. Dessa konstverk har blivit till som ett resultat av mångåriga studier av bordsdekorationer och gastronomiska traditioner i Europa. I en rad böcker har Charlotte återupplivat 1600-talets servettkonst och spektakulära bordskultur. Barocken var också de överdådiga pastejernas och sockerskulturernas epok.

Dessa konstfulla platåer hämtar sin inspiration från den bortglömda sockerkonst som en gång i tiden prydde varje fashionabel bankett. Samtidigt är de samtida konstföremål som kan försköna ett middagsbord.

Att duka ett bord är alltid att skapa ett slags utställning. Bordet kan ses som en scen och måltiden som ett stycke teater. Till utställningen på Hallwylska museet utkommer en rikt illustrerad katalog med texter av Charlotte Birnbaum och författaren Aris Fioretos. Fotografierna är skapade av Dawid. Katalogen ges ut av konstförlaget Walther König i Köln.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
2, 54, 56, 57, 76 

Spårvagn:
Linje 7.
Kostnad

Pris: 250 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!