Teckningssalong, jurybedömd

Väsby Konsthall

Senast uppdaterad 2021-03-13

Beskrivning
Ritar och tecknar gör väl alla?
Teckning betyder punkter, linjer och ytor och för första gången arrangerar Konsthallen en jurybedömd salong i teckningens ädla konst. Vi hoppas det blir tradition.
I teckning är det linjen som är den dominerande beståndsdelen. Utmaningen är alltså att teckna bilder där linjerna räcker som original. Att på valfri yta teckna med tusch, kritor, bläck, kol, blyertspenna eller vad du kan rista med, det är uppgiften. Vi undanber oss grafik, broderi och digitala linjer.
Alla har här en chans att lämna in bidrag till Konsthallen. Som vanligt får högst tre verk lämnas in, per post, personligen eller genom ombud onsdagen den 3, torsdagen den 4 och söndagen den 7 mars. Juryn väljer sedan vilka teckningar som kommer att placeras på Konsthallens väggar.
Ansökningsformulär och regler finns på hemsidan.  
Jury  är tre konstnärer, Martin Heap, Eliana Borozanov och Björn Bergman.  Till Väsby Konsthalls första Teckningssalong lämnade 94 konstnärer in 256 verk och juryn antog 57 konstnärer, från Luleå i norr och Helsingborg i söder, med  87 verk. Varmt välkomna!


HITTA HIT

Pendeltåg Stockholm – Märsta/Uppsala.
Med bil E4, avfart 176.  Avgiftsbelagd infartsparkering  vid Konsthallens norra sida.
Kostnad

Fri entré.

Info
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU