Nya Maxim – Stockholms nya kulturhus med krog

Efter att ha varit stängt i nästan två år öppnar Maxim i höst upp sin anrika scen igen, renoverad och under ny ledning. Det nya kulturhuset kommer att fyllas med röster, musik, teater, humor och en krog i toppklass!

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2024/05/nya-maxim-1.png
Pressbild/Kolbe-Freda-StudioStockholm

Efter nedläggningshot räddades anrika Maxim vid Karlaplan i Stockholm förra året av en grupp engagerade och erfarna aktörer inom scenkonst, musik, bio, restaurang och hållbarhet. Hos Maxim ska publiken både kunna få en känslofylld verklighetsflykt och underhållning genom konst, musik, teater och dans, men också utmanas genom samtal om samtidens avgörande frågor. Det nya kulturhuset kommer att fyllas med kreatörer från olika delar av världen med målet att bli hela Stockholms nya hemmascen.

…Maxim ska bli en oas som slår vakt om mänskliga rättigheter, jämställdhet, demokrati och miljö, med kultur som förenade kraft

Ellen Telje, VD.

På scenen i höst

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2024/05/maxim-akter.png

I skrivande stund har Maxim 100 programpunkter klara för hösten och vintern. Det som presenteras här nedan är ett litet axplock av utbudet, och nya programakter kommer att släppas löpande fram till nyöppningen i september.

Det blir bland annat konserter med Sarah Klang, afghansk-persiska popstjärnan Valy och amerikanska soulgospel-legenderna Staples Jr. Singers, nyskrivna pjäser av iranska dramatikern Amir Reza Koohestanis och Sissela Kyle och standup med brittiska komikern Shazia Mirza, Petrina Solange & Ina Lundström och Ahmed Behran. Dessutom en helt ny talkshow där näringsliv och kultur möts, ledd av näringslivsprofilen Shori Zand, som också är en av Maxims nya delägare.

En restaurang i toppklass

I Maxims lokaler öppnar också en ny modern restaurang med spännande mat- och dryckeskoncept som smälter samman asiatiska smaker med svenska råvaror. I spetsen för den kulinariska satsningen står krögarna och delägarna Andrew Jones och Tim Alton, båda med ett stort intresse för musik och film. De är kända sedan tidigare för att driva en av Stockholms bästa asiatiska restaurang, Bistro Barbro.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2024/05/Maxime_230928_08__Kolbe-Freda-StudioStockholm.jpg
Pressbild/Kolbe-Freda-StudioStockholm