Son och far på Dramaten

Den 2 mars är det dags för urpremiär på Dramaten. Alexander Salzberger har skrivit och regisserat ett självbiografiskt drömspel om trasiga relationer, missbruk och skapande, laddat med en stor dos mörk och sylvass humor.

Hela sidan är ett samarbete med Dramaten

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2024/02/son-och-far-1920-1080-e1709301002667.jpg

Alexander är författare och skådespelare. För tio dagar sedan träffade han sin biologiska pappa för första gången och nu ska han följa med till hans hus i Marocko. För att bli Far och Son. Son och Far. De pratar om musik. Om pengar. Om islam. Och om det där som Alexanders mamma har berättat.

Så börjar en yttre och inre resa, en tripp in i minnenas föränderliga värld, en vansinnesfärd i den nordafrikanska natten. Där dyker också resten av familjen upp. Bröderna, systern, den kristna mamman, den judiska styvpappan – de som Alexander förintade i sin hyllade genombrottspjäs – och vill få upprättelse. Hur kunde han skriva som han gjorde? Vad skriver han på nu? Och vem fan tror han att han är egentligen?

Son och Far en psykos baserad på verkliga händelser

Son och Far är skriven och regisserad av Alexander Salzberger. I rollerna: Isa Aouifia, David Fukamachi Regnfors, Marie Richardson, Nemanja Stojanović, Peter Viitanen, Disa Östrand  Leonard Terfelt

Missa inte!

Introduktion till föreställningen
12, 19, 26 mars, 09, 23 april kl. 18:15–18:30, Lilla scenens foajé

Vill du veta mer om föreställningen innan du sätter dig i salongen? En introduktion tar ca 15 minuter och ingår i biljettpriset.

Publiksamtal
21 mars, 10 minuter efter avslutad föreställning, Lilla scenen

Möt dramatikern och regissören Alexander Salzberger i samtal med dramaturgen Anna Kölén om självbiografiskt skrivande, litterära influenser och hur man finner Gud. Samtalslängd ca 30 min.