Stockholm City Voices

I Dramatenhöstens "Titta en älg" medverkar kören Stockholm City Voices, en kör som består av ett femtiotal sångerskor i olika åldrar som sjunger fyrstämmig a cappella tillsammans. I föreställningen medverkar ca 20 sångerskor på scen.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2024/04/sthlm-city-voices.jpg

I normala fall sjunger Stockholm City Voices en blandad repertoar av barbershop, pop, jazz, soul, visor, rock och julmusik.

Stockholm City Voices är en tävlingskör, som har nått internationella framgångar i genren barbershop, senast med en sjätteplats i barbershop-VM i Louisville, USA i juli 2023.  De tävlar i barbershop-organisationerna Barbershop Harmony Society (BHS) och Sweet Adelines International (SAI), som har medlemmar över hela världen. 

Ett kännetecken för kören är att de gärna vill tänja på gränser och prova nya musikaliska idéer – och kanske medverka i en uppsättning på Dramatens stora scen!

Stockholm City Voices bildades 1978 av Lisbet Duponte (fd Possing). Under dirigent Mo Fields ledning 2003–2016 växte kören musikaliskt, vilket ledde till flera framgångar på tävlingsscenen. 2018 firade Stockholm City Voices sitt 40-årsjubileum.

Dirigent och musikalisk ledare för är Tindra Thor. Hon har lett kören sedan 2016 (mellan september 2016 och december 2017 som meddirigent tillsammans med Viveka Boettge). Tindra Thor innehar titeln Master Director 700, den högsta nivå en dirigent kan nå inom Sweet Adelines International. Hon tilldelades denna titel efter Stockholm City Voices succé i de Nordiska Mästerskapen 2018, där kören nådde sin högsta poäng hittills och sprängde den magiska gränsen 700 poäng.