TEATER: TIDEN ÄR VÅRT HEM

Kulturhuset Stadsteatern – Klarascenen

Senast uppdaterad 2022-01-12

Beskrivning
Det är äntligen sommar. Syskon och barndomsvänner sammanstrålar i en omöjlig ringdans. Blir detta deras sista sommar tillsammans? När Eirik Stubø sätter upp Lars Noréns pjäs "Tiden är vårt hem" är det med en namnkunnig ensemble: Rebecka Hemse, Henrik Norlén, Jacob Ericksson, Léonie Vincent, Sofia Ledarp, Magnus Krepper, Natalie Minnevik, Sven Ahlström, Annika Hallin och Johannes Bah Kuhnke

Luften vibrerar av förväntningar när det är dags för syskon och barndomsvänner att mötas upp i ett somrigt Skåne. Några är bofasta, andra sommargäster, några är gifta och andra skilda. Det var länge sen de sågs. Rötterna ligger djupt i den skånska myllan. Här pulserar också besvikelser från det förflutna. Trots att deras öden är så tätt sammanflätade bär var och en sin särskilda historia. En gång var detta ett hem på jorden, men hur fångar man den tid som flytt? Stark kärlek binder den ena till den andra i en omöjlig ringdans. Blir detta deras sista sommar tillsammans?

Lars Noréns pjäs Tiden är vårt hem handlar om längtan, hemkomst och tiden som går utan återvändo och dialogen balanserar oupphörligen på gränsen mellan tragik och komik. Det är snart 30 år sen pjäsen skrevs.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-centralen
Tider

När: pågår t.o.m. 27 februari.

Kostnad

Pris: vuxen 385 kr, pensionär 345 kr, student 345 kr, barn 150 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta