Tea at five

Ö2

Senast uppdaterad 2019-03-13

Beskrivning
Katharine Hepburn, skådespelerska med fler Oscars statyetter än någon annan och en karriär som sträckte sig över 60 år. En legend redan i sin egen tid.” To be a star” var hennes djärva självklara mål. Hepburn tog tidigt kontroll över sin karriär, tog risker, ställde krav och som ingen annan. Hon sticker hon ut i en filmindustri och studiosystem som inte alls premierade självständighet allra minst hos kvinnor.   Redan det gjorde henne omdiskuterad

Tea at five utspelar sig i Katharine Hepburns hem i Fennwick estate i Connecticut.  Vi möter den 31-åriga Katharine som rasar då rollen som Scarlett O`Hara i Gone with the wind glider henne ur händerna och går till den okända Vivian Leigh. Hepburns karriär är i nedan. Hon grubblar över framtiden och reflekterar över branschen. 
Hepburn växte upp i ett frispråkigt och liberalt hem men också i en familj med starka obearbetade (familje)trauman. Provocerande fri och ambitiös som yrkeskvinna men också som privatperson med de livsval hon gjorde.  I akt II är vi framme vid 1983 efter en famös bilolycka som Hepburn själv orsakat. Ännu en gång hinner minnena upp henne och hon funderar bakåt över vad som format henne. 

HITTA HIT

Tag Tunnelbanans gröna eller röda linje till Slussen och gå till Mosebacke Torg. Scenen ligger runt hörnet på Östgötagatan 2.OBS vid behov av hiss är det bättre att åka grön linje till Medborgarplatsen och ta uppgång Björns Trädgård.
Kostnad

Pris: vuxen 240 kr, pensionär 200 kr, student 200 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!