Täbys gårdar

Täby bibliotek

Senast uppdaterad 2020-01-23

Beskrivning
Bondgården har under hundratals år varit ”ryggraden” i vårt samhälle och det gäller naturligtvis även Täby. Men med industrialiseringen på 1900-talet flyttades fokus mer och mer över till industrin där många personer behövdes för både tillverkning och service.  Gårdarna i Täby lades ner en efter en och idag finns bara enstaka jordbruk i drift. 
Täby Hembygdsförening startade under hösten 2019 projektet ”Täbys gårdar” där vi samlat ett gäng ”gårdsforskare” som vill veta mer om våra historiska gårdar. I Hembygdsföreningens arkiv finns redan en hel del och några av gårdarna har tidigare enskilt beskrivits i vår innehållsrika bokserie. Med gemensamma krafter hjälps vi åt att hitta spännande saker om våra gårdar. Vi arbetar med olika källor/arkiv för att hitta nya uppgifter och vi jagar bildmaterial så att vi kan komplettera gårdens berättelse. Vi valde under hösten Hägernäs, Tibble, Torslunda, Tjula och Ensta som mål för vår forskning.
Lite av vad vi hittat berättar vi om vid denna timme på Täby Bibliotek.
Föranmälan!

HITTA HIT

Tåg:
Tunnelbana till station Tekniska högskolan. Därefter Roslagsbanan mot Österskär till Täby centrum. Alternativt buss till Täby centrum.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN