Ta det som en man

Södra Teatern – Stora Scen

Senast uppdaterad 2019-09-19

Beskrivning
Den 19 oktober kommer skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold äntligen till Stockholm med sin första soloföreställning. Förra året släppte han den hyllade och uppmärksammade boken Ta det som en man där han ifrågasätter dagens samhällsnormer och klichéartade mansideal. Föreställningen med samma titel är en förlängning av boken och regisseras av Mia Skäringer.

I den humoristiska, musikfyllda och något tragiska scenföreställningen Ta det som en man får vi följa med Hampus på en personlig och tankeväckande resa – om att vara man och samtidigt inte känna igen sig i mansrollen, från barndomen i Värnamo via tonåren till vuxenlivet.

– Min svaghet har blivit min styrka och mina frågetecken har blivit utropstecken. Jag är en man. Inte den som är tyst och håller ihop. Jag är den mannen som gråter ut i Länsförsäkringars växeltelefon, kramas utan ryggdunk, säger "jag älskar dig" utan "broh", nynnar på Harry Potter theme song under sex och som vägrar vara svart eller vit. Jag är rosa, blå, lila, grön och alla andra jävla färger. Jag är okomplicerad och invecklad, vacker och ful, smart och naiv. Och jag vill att du tar mig, för den jag är. Kom. Kom nära, säger Hampus.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen, uppgång Götgatan.
Kostnad

Pris: 400 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN