Survival of the Fittest

Accelerator

Senast uppdaterad 2020-02-07

Beskrivning
Survival of the Fittest är ett samarbete mellan studenter från Kungliga Konsthögskolan, studenter från det Internationella masterprogrammet i curating art på Stockholms universitet, Naturhistoriska riksmuseet och Accelerator. 

Projektet tar sin utgångspunkt i Naturhistoriska riksmuseet som institution med syftet att föra en dialog om konstnärliga och curatoriella praktiker i relation till den rådande miljösituationen. Museet kan liknas vid en behållare vars innehåll ger upphov till frågor om kulturarv, kolonialism, posthumanism, evolution och artdöd. Projektet har letts av Lina Selander från Kungliga Konsthögskolan och började inledningsvis med föreläsningar och guidade turer på Naturhistoriska riksmuseet. 

Studenterna från Kungliga Konsthögskolan har utifrån dessa erfarenheter utvecklat forskningsmetoder för att ta sig an arkiv och andra historiska källmaterial, vilket i sin tur har gett upphov till de nyproducerade verk som kommer att presenteras på Accelerator i nära samarbete med studenterna.

HITTA HIT

Accelerator ligger på Frescativägen 26A, vid Stockholms universitet. Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN