Mer läsning
Publicerat 01 Oktober 2020 14:17
Stötta kulturen i kristider – köp ett presentkort eller medlemsskap!. Welma

Stötta kulturen i kristider – köp ett presentkort eller medlemsskap!

Lystring alla kulturtanter! Sveriges kulturliv har en tuff period framför sig. Vi är många som uppskattar stans teatrar, konsertlokaler, biografer och kulturhus, och som givetvis vill se dem överleva. Genom att köpa ett presentkort nu, som du nyttjar längre fram, så kan du göra enorm skillnad för dessa arrangörer redan idag. 

Här kommer en lista på ett antal aktörer du kan stötta genom att antingen köpa ett presentkort, eller genom att bli medlem. Finns inte din favorit med? Hör av dig till dem och fråga hur du kan stötta! Alla länkarna omdirigerar dig till arrangörens egna sida. 

MUSIK & FILM

BERWALDHALLEN
Med Berwaldhallens presentkort ger du bort en spännande musikupplevelse till någon du tycker om. Kortet kan användas till konserter och abonnemang i Berwaldhallen.
KÖP PRESENTKORT​

FASCHING
En kväll på Fasching är ett minne för livet. Här frodas inte bara jazzen utan även det bästa inom soul, funk och blues. 
KÖP PRESENTKORT

KONSERTHUSET 
Ge bort musik! Med våra presentkort ger du enkelt bort en musikupplevelse i världsklass – där mottagaren själv får välja när, med vem och vad de vill uppleva. 
KÖP PRESENTKORT

MUSIKALISKA
Ge ljud – ge bort en konsertupplevelse hos Musikaliska och välj själv bland några av våra hundratals konserter.
KÖP PRESENTKORT

NALEN
Ge bort en konsertupplevelse och möjligheten att välja och vraka bland Nalens alla konserter. Presentkorten finns i valörerna 250 SEK, 500 SEK och 1000 SEK och är giltiga 1 år från inköpsdatum.
KÖP PRESENTKORT

SÖDRA TEATERN

Världens bästa present är en som upplevs på anrika Mosebacke. Södrans presentkort finns i olika valörer och gäller i hela huset. 
KÖP PRESENTKORT​


SCENKONST, SHOW & IMPRO

DANSENS HUS
Dela glädjen! Ge bort magiska ögonblick till dina vänner, familj eller dig själv med presentkort till Dansens Hus.
KÖP PRESENTKORT

DRAMATEN
Glädje, sorg, fasa, rädsla, ilska, frustration, lycka, upprymdhet, tristess, irritation, eufori. Ge bort ett fullmatat känslopaket till någon du tycker om!
KÖP PRESENTKORT

​KUNGLIGA OPERAN
Upptäck och utforska Sveriges nationalscen för opera och balett med ett presentkort på Kungliga Operan – passar lika bra att ge bort som att ge sig själv. 
KÖP PRESENTKORT​

PLAYHOUSE TEATER
Istället för att fira teatraliska triumfer och hälsa våren med glädje och krumsprång har vi fått pausa föreställningar och släcka skylten. Men inte för gott! Med din hjälp kommer vi snabbt på fötter igen!
STÖTTA PLAYHOUSE

PRESENS

Stötta Presens impro genom att bli en patreon! Som stödmedlem får du blandat tillgång till exklusivt material och en fribiljett i månaden. 
​STÖTTA PRESENS

SCALATEATERN
På Scalas nöjespalats kan du äta en middag i restaurangen eller se en teaterföreställning i salongen – allt på samma presentkort!
KÖP PRESENTKORT
Du kan också stötta Scalateatern genom att bli Scalasupporter. Klicka HÄR för att läsa mer om det!

MUSEER & KONSTHALLAR 

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN
Ett årsmedlemsskap i vänföreningen Bergianska Trädgårdens Vänner ger många trevliga fördelar, bl.a. fri entré till Edvard Andersons växthus och Victoriahuset.
BLI MEDLEM I VÄNFÖRENINGEN

BONNIERS KONSTHALL

Som medlem i Bonniers Konsthall får du tillgång till en mängd förmåner samtidigt som du är med och stöttar konsten. Du får bland annat fri entré till alla utställningar och inbjudningar till förhandsvisningar.
BLI MEDLEM

FOTOGRAFISKA
Kommer du hit mer än en gång om året? Då tjänar du på att bli medlem i Fotografiska Familjen! Du glider raka vägen förbi kön, hur ofta du vill, och får dessutom inbjudningar till exklusiva förhandsvisningar och evenemang. Plus rabatter överallt i huset, förstås.
SKAFFA MEDLEMSSKAP 

JUDISKA MUSEET

Som medlem i Vänföreningen stödjer du Judiska museet. Du får fortlöpande information om museets verksamhet, och alltid fri entré. Genom ditt medlemskap bidrar du till att göra museet ännu bättre. Stödet från vänföreningen hjälper därmed till att bevara kunskapen om svensk-judiskt liv och traditioner.
BLI MEDLEM

MODERNA MUSEET
Köp ett medlemskap nu, så får du alltid fri entré till alla utställningar på Moderna Museet, plus Arkitektur och Designcenter, Färgfabriken och många fler. Du får också en medlemstidning och fina inbjudningar till bland annat vernissager.
BLI MEDLEM

NOBEL PRIZE MUSEUM 

Du kan stödja museet genom ett årskort. Du får det utskickat per post och det aktiveras den dagen då du besöker museet och visar upp det för entrépersonalen.
KÖP ÅRSKORT HÄR

PRINS EUGENS WALDEMARSUDDE 

Köp ett årskort till Prins Eugens Waldemarsudde! Årskortet ger fri entré i ett år från och med första besöket.
KÖP ÅRSKORT

SKANSEN
På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm. Köp ett årskort till Skansen så kan du besöka dem året om, eller stötta stiftelsen genom gåvor. 
STÖTTA SKANSEN HÄR

SPRITMUSEUM

4 erbjudanden i 1! Ett presentkort hos oss gäller för inträde till sinnliga utställningar, provningar av öl, vin och sprit, mat och dryck och självfallet i museibutiken.
KÖP PRESENTKORT 

TEKNISKA MUSEET
Ge dig själv eller någon annan nyfiken ett år av smarta upplevelser. Som medlem hos Tekniska har du tillgång till ett helt hus fullt av smarta upplevelser. Medlemskapet är giltigt i 12 månader från dagen du aktiverar det.
KÖP ÅRSKORT

THE VIKING MUSEUM

Välkommen till ett museum där du står öga mot öga med vikinatiden. Med ett årskort hos oss följer ett barn med gratis, och du får också erbjudande om att gå på olika evenemang.
KÖP ÅRSKORT

VASAMUSEET
Ett av Stockholms mest kända besöksmål och en viktig del av stadens historia. Stötta museet genom att bli Vasavän och ta del av de förmåner som ingår i medlemsskapet! 
BLI VASAVÄN

​Vi fyller på listan hela tiden, men säg gärna till om just din favorit inte finns med genom att skicka ett mejl till redaktion@welma.se!