STOCKHOLM DANSFILMFESTIVAL 5 ÅR

Dansens Hus – Lilla scen

Senast uppdaterad 2019-08-14

Beskrivning
2-3 november firar Stockholm Dansfilmfestival 5-årsjubileum på Dansens Hus!
Under två dagar lyfter Stockholm Dansfilmfestival fram dansfilm; en konstform som befinner sig i ett gränsland mellan rörelse, kropp, dans och film. Under festivalen får du som besökare ta del av det breda spektrum som dansfilm utgör, genom bl a filmvisningar med lokala och internationella dansfilmskapare, samtal och VR-performance.

“Vi vill att fler ska få ta del av konstformen dansfilm! Konstformen spränger ständigt gränser för koreografiskt och filmiskt skapande och med Stockholm Dansfilmfestival vill vi lämna utrymme för att utforska dess mångsidiga uttryck och tematik.”


Sara Andrén, Nelly Zagora, Yari Stilo, Adam Seid Tahir

Festivalen grundades 2015 och har visat över 200 dansfilmer sedan dess. Sedan starten har Stockholm Dansfilmfestival arbetat för att stärka dansfilmfältet genom att vara en mötesplats och plattform för dansfilm i dess bredaste benämning.
Noah Hellwig: Multiplex Realities

I samband med festivalen visar Dansens Hus koreografen Noah Hellwigs VR-föreställning Multiplex Realities. Biljetter till detta säljs separat.

Biljetter till festivalen släpps i augusti.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!