STHLM Forever

Fotografiska

Senast uppdaterad 2018-12-05

Beskrivning
STHLM Forever är en samlingsutställning efterfrågad sedan öppningen av Fotografiska, då Stockholm som motiv starkt lockar både oss boende här och de som kommer på besök.

Så är det då äntligen dags: Fotografiskas stora Stockholmsutställning slår upp portarna! En samlingsutställning efterfrågad sedan öppningen av Fotografiska, då Stockholm som motiv starkt lockar både oss boende här och de som kommer på besök. Denna stad som så tydligt och inbjudande med sina malmar, broar, kajer och vattenspeglar visar upp sig för betraktaren med ett folkliv som bara ropar på att fångas.

Curatorn Jeppe Wikström, fotograf och grundare av bokförlaget Max Ström, har utgått från spännande fotografer och letat i deras arkiv efter Stockholmsbilder. Ett gediget detektivarbete, eller snarare skattjakt.

– Jag har gått på upptäcktsfärd i gamla arkiv men också bland fotografers hårddiskar – och det har varit ett äventyr i sig. Några fotografer har verkligen koll på sina bilder och hittar motiven direkt. Andras arkiv påminner mest om en något stökig vind som väl gömmer sina pärlor!

Den äldsta bilden i utställningen är tagen av August Strindberg 1907-1908 och den färskaste i somras av Anna Clarén. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Kostnad

Entré: vuxen 155 kr, pensionär 125 kr, student 125 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta