Skapelsen

Folkoperan

Senast uppdaterad 2019-04-02

Beskrivning
Läs Welmas intervju med Mellika Melouani Melani!

Folkoperan blir ett kärlekens tempel till tonerna av Haydns storslagna körverk. I begynnelsen skapas Adam och Eva tillsammans med de normer och livsregler som fortfarande styr. På Folkoperan visar vi en alternativ skapelseberättelse där skådespelare, operasångare, kör och kärlekspar ger sin bild av kärleken.

Med hjälp av Haydns odödliga körverk skapar vi ett rum för all världens omöjliga och motarbetade kärlekar. Vi återtar rätten till riten och bröllopet. Länge leve kärleken!

I Mellika Melouani Melanis sceniska koncept tar vi avstamp i musiken. Bibelns starkt normativa skapelseberättelse vävs ihop med hur kärleksrelationer kan se ut idag. Våra guider är ärkeänglarna i gestalt av skådespelare och operasångare. De möter kärlekspar som delar med sig av sina egna historier. Drömmen om kärleken begränsas ofta av tradition, normer och religion liksom av lagar för t ex migration och åldringsvård. Vi ser också politiska strömmar som vill bestämma hur människor skall leva och älska. Hur fri är kärleken egentligen? Kan vi genom musiken skapa ett kärlekens rum för där vi till och med har plats för den mest romantiska drömmen av alla – bröllopet?

HITTA HIT

Tunnelbana:
Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan

Buss:
Buss 4, hållplats Hornsgatan/Rosenlundsgatan
Buss 74 och 66, hållplats Krukmakargatan
Buss 57, hållplats Mariatorget

Pendeltåg:
Södra station, gå 700 meter
Kostnad

Pris: 295–590 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!