Sigurd Lewerentz - Dödens och livets arkitekt

ArkDes

Senast uppdaterad 2021-10-08

Beskrivning
Sigurd Lewerentz är en av de främsta arkitekterna i modern tid och en av de mest betydelsefulla konstnärerna i Sverige någonsin. I denna utställning presenteras hans extraordinära liv och arbete för första gången.

Under öppningshelgen sker ett flertal intressanta programpunkter! Det blir bland annat föreläsningar och guidade visningar. Läs mer om dessa på ArkDes hemsida. 

Sigurd Lewerentz (1885–1975) är en av arkitekturhistoriens mest hyllade och mytomspunna arkitekter. Som skapare av ikoniska verk som landskapet och Uppståndelsekapellet på Skogskyrkogården i Stockholm, Markuskyrkan i Björkhagen och S:t Petri kyrka i Klippan, är han för evigt inskriven i den modernistiska arkitekturhistorien.
Sigurd Lewerentz: Architect of Death and Life, är den första riktigt omfattande utställningen om den svenske arkitektens liv och verk. Den lyfter ArkDes unika och heltäckande samling av bland annat ritningar, möbler och modeller, men också hans personliga arkiv och bibliotek. Utställningen är ett unikt tillfälle att få se hela livsverket av en arkitekt som kanske är mer inflytelserik i dag än vad han var under sin egen tid.

HITTA HIT

Buss:
Buss 65 till Arkitektur-/Moderna museet,

Tunnelbana:
Kungsträdgården

Färja:
Till Skeppsholmen från Slussen. 
Tider

Öppettider: 1/10 2021–28/8 2022 tis–sön 10–18.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU