Livesändning: Samtalsserie våren 2020

Accelerator

Senast uppdaterad 2020-05-07

Beskrivning
Under våren ges en samtalsserie om språket med konstnärer, forskare och författare,  som exempelvis språkets roll som maktmedel, i formandet av världsbilder och  om språkets användning i konsten. Samtalen sreamas live via  Accelerators Facebooksida. Samtalet spelas även in och går att ta del av i efterhand i  Accelerators podcast och YouTube-kanal.


15 april  Tänja på språk
Ett samtal mellan litteraturvetaren Frida Beckman, poeten Ida Börjel och kulturskribenten Sara Abdollahi om litteraturens, skrivandets och kritikens relation till turbulenta tillstånd. Hur påverkas språkbruk och narrativ av omvälvande tider?

29 april  Mjuka lagar och hård verklighet
Trots att forskning visar på fördelar med modersmålsundervisning och att Sverige internationellt sett har ett starkt lagstadgat stöd för ämnet, är modersmålsundervisning som ämne i skolan föremål för återkommande debatt.

13 maj Språkets performativa kraft 
Ett samtal om relationen mellan språk, makt och identitetsskapande och det politiska språkets roll i formandet av ideologier.

27 maj Konst, form och språk
Om språkets användning och roll i konst utifrån  fyra konstnärliga praktiker.

HITTA HIT

Accelerator ligger på Frescativägen 26A, vid Stockholms universitet. Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN