Saga Wendotte: In Between Realities

Fotografiska

Senast uppdaterad 2019-08-31

Beskrivning
En Saga som skaver.
Det gäller lika väl för Saga Wendotte själv som de sagor hon skapar. I In Between Realities är inget som det ser ut att vara...

Sagoliknande scenerier som med sina små söta barn vid en första titt upplevs rara och snarast harmlöst vackra. Men som när du tittar närmare visar sig innehålla ingredienser som är allt annat än just harmlösa, snarast ställer bilderna istället skarpa frågor om vår samtid.

En av Fotografiskas viktigaste missioner är bidra till att lyfta fram nya begåvningar och talanger för att möta en större publik. Nu är Saga Wendotte (född 1989) aktuell på Fotografiska Stockholm med utställningen In Between Realities 13 september – 17 november som visar verk från 2010 och framåt.

– Vi hastar förbi så ofta numera i våra liv, och går därför miste om mycket. Om du gör detsamma med mina bilder så ser du något helt annat än vad du uppfattar när du stannar upp och verkligen tar in vad du betraktar. Dessa bilder kräver uppmärksamhet, vilket i sig är en uppmaning till eftertanke i en tid där bilder ständigt bara flashar förbi, berättar Saga Wendotte.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Kostnad

Entré: vuxen 165 kr, pensionär 135 kr, student 135 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU