Riddare av tusen äventyr

Maximteatern

Senast uppdaterad 2019-09-04

Beskrivning
Hösten 2019 utmanar PotatoPotato den svenska jämställdhetspolitiken, och gör en föreställning utifrån en av vårt tids mest komplexa debatter – flickan i det offentliga rummet. Flickors platstagande och otrygghet diskuteras mer än någonsin i media och inom politiken.

PotatoPotato vill skapa perspektiv på denna debatt genom att synliggöra en viktig rörelse som har verkat för flickors frigörelse, identitets – och samhörighetsbygge, den svenska flickscoutrörelsen.

Scoutrörelsen är en av världens största ungdomsrörelser med sina ca 55 miljoner medlemmar. I den svenska flickscoutrörelsen (1913 – 1960) fick flickor fria från mäns blickar, träna sig i att verka i det offentliga rummet och i naturen.

Föreställningen bygger på intervjuer av flickscouter som varit engagerade i rörelsen samt på inspi­ration från historikern Bodil Formarks avhandling Den välsituerade flickan. Om den svenska flickscoutrörelsens historia 1910-1940.

Föreställningen är en del av PotatoPotatos uppmärksammade koncept I den bästa av tjejvärldar där de under de senaste fem åren har undersökt ung femininitet och flickan i kulturen tillsammans med flickforskare. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Karlaplan
Kostnad

Pris: 199-280 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!