Mer läsning
Publicerat 19 Augusti 2021 16:33

Scalarevyn kommer lastad fullproppad med underhållning

Det blir revy deluxe när Scalateatern äntligen har premiär för sin storsatsning Scalarevyn! Det utlovas allt från en dansande mammut till Peking-opera, latinamerikansk musikfreni och härlig eskapism. Welma var på besök inför premiären och fick en pratstund med några ur ensemblen – vi kan rapportera att det blir mycket humor, galenskap och glamour.  

Scalateatern har en lång revytradition som sträcker sig tillbaka ända till 40- och 50-talet och under sin storhetstid producerade teatern upp till en revy om året. Nu väcker manusförfattare Henrik Dorsin och regissör Mikael Lindgren traditionen till liv när Scalarevyn återuppstår på Scala i höst!

"Det är ett fullständigt paket för den som vill ha allt på en gång"

–  Henrik Dorsin, skådespelare och manusförfattare


Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Henrik Dorsin, Lousise Nordahl & Klas Hedlund. Foto: Robert Eldrim
 
Scalateatern var redo för premiären av Scalarevyn redan för ett år sedan – men ingenting blev som det var tänkt. Istället fick publiken följa förberedelserna av scenshowen i den Kristallennominerade humorserien Premiärdatum oklart på SVT. I samband med repetitionerna var ett kamerateam på plats två gånger i veckan och gjorde tv-underhållning av teaterns berg- och dalbanetillvaro där ingen visste något om någonting.

– En av dagarna spelade vi in det skriptade materialet som Micke (Lindgren) och Björn (Edgren) skrivit, och sen hur mycket de baserade manuset på oss i verkligheten, det är en fråga till dem... Jag tror att alla har en egenskap som finns hos var och en men som sedan twistats till gånger hundra, säger skådespelaren Louise Nordahl. 

 Vid ett kort glapp, av Dorsin och Lindgren kallat, “Lex Danny” hann de spela inför publik tre gånger innan publikgränsen sänktes till 8 personer. Åter igen inleddes en enda lång väntan.  
 
– Man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Jag har nog inte varit så här spelsugen och längtat efter att få visa upp det man har hittat på sedan vi gjorde grejer i gymnasiet säger Henrik Dorsin. 

Ett år senare är premiärdatumet äntligen fastställt och trots det långa uppehållet och att delar av revyn behövt skrivas om är originalensemblen kvar och majoriteten av teaterns anställda har fått komma tillbaka. Den 26 augusti blir det storstilad premiär på Wallingatan!  

– Det här är en renodlad underhållningsföreställning. Revyn är inte helt och hållet en aktualitetsrevy, och den är inte en satirisk revy. Det finns de elementen och den innehåller aktualiteter men samtidigt är den tidlös, säger Dorsin. 

– Men samtidigt var det väldigt skönt att det inte blev en ny regering säger Mikael Lindgren och syftar på när regeringen hotades av en misstroendeförklaring tidigare i år. Det finns ändå nummer som bygger på att det är de personerna som är partiledare och att Stefan Löfvén är stadsminister.   


Foto: Robert Eldrim

Revyn är uppdelad i tre delar och börjar med klassisk revy som följs av en sederlärande kinesisk folksaga och avslutas med att Dorsinozales Latin Rythm Orchestra (som efter ett 15-årigt engagemang på Tropicana Bar & Sushi i Bandhagen) kommer till Scala och svänger brallorna av publiken.  

–  Det är en totalunderhållning, du får musik, du får dans, du får skoj, du får kanske även något tänkvärt med dig. Det är ett fullständigt paket för den som vill ha allt på en gång säger Dorsin. 

–  Nu ska jag försöka toppa Henrik, säger Mikael Lindgren och fyller på. Det är en unik chans att få se några av Sveriges främsta komiker och skådespelare i en extremt ambitiös revy. Det är en väldigt speciell föreställning som är otroligt omsorgsfullt gjord. Jag skulle säga att det är en once in a life time-grej... 


Dorsinozales Latin Rythm Orchestra. Foto: Robert Eldrim


Scalarevyn har premiär på Scalateatern 26 augusti. Läs mer om föreställningen och boka biljetter här.