Rätten till frihet – Martin Luther King, Jr

Nobel Prize Museum

Senast uppdaterad 2019-01-22

Beskrivning
Utställningen belyser hur Martin Luther King, Jr, som ledare för den amerikanska medborgarrättsrörelsen, stred för afroamerikaners rättigheter. Grundläggande i hans budskap var att kampen för rättvisa villkor kan och måste föras utan våld.

Martin Luther Kings liv och insatser är en fascinerande del av ett viktigt skede i 1900-talets historia. Hans kamp bidrog till flera viktiga lagändringar och andra resultat. Hans drömmar, idéer och förmåga att uttrycka dem framstår som odödliga. Hans idéer har också räckvidd långt utanför hans tid och det samhälle han levde i.

Diskriminering och konflikter på grund av hudfärg eller etnisk tillhörighet visar sig i en rad olika sammanhang i vår egen omvärld. Utställningen inbjuder utifrån Martin Luther Kings liv och insatser till tankar och diskussioner om frågor som segregation och integration, mänskliga rättigheter och sociala orättvisor, mångfald och jämlikhet, religion och etik, uppgivenhet och övertygelse.

Utställningen innehåller ett rikt bildmaterial, föremål och dokument, filmer med specialgjorda intervjuer, musik samt möjligheter för besökaren att själv forma sin egen dröm i en digital applikation, en s.k. "Dream Builder".

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gamla Stan.
Tider

Öppettider: 29/9 2018–15/9 2019 tis–tor 11–17, fre 11–20, lör–sön 10–18. Ändrade öppettider: 1/6–31/8 mån–sön 9–20.

Kostnad

Entré: vuxen 120 kr, pensionär 80 kr, student 80 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!