QUAKER CITY NIGHT HAWKS

Nalen – Nalen Klubb

Senast uppdaterad 2019-04-03

Beskrivning
Texasbördiga Quaker City Night Hawks kommer till Stockholm! Med inspiration från 70-talet och den amerikanska södern skapar trion en mörk, bluesinfluerad typ av rockmusik.

Debutskivan ”¡Torquila Torquila!” släpptes 2011 och följdes upp med skivorna ”Honcho” (2013) och ”El Astronauta” (2016). Den sistnämnda blev ett riktigt genombrott för ökentrion, särskilt med singeln ”Good Evening” – en mörk och mystisk ökentripp, med distade gitarrer och långsamt gung. Efter en lång turné med ”El Astonauta”, samt en turné som support till amerikanska Blackberry Smoke, har en ny skiva tagit form.

Nya plattan ”QCNH” släpps den 1 mars, och på den har bandet utforskat och utvidgat sitt sound. Inspirationen kommer fortfarande från hemstaden Texas, men i låtarna finns det spår av såväl funk och psychadelia som boogie och retro-R&B. En brokig blandning kan tyckas, men den hålls samman snyggt av bandets enorma passion och talang för att skapa riktigt bra rock’n’roll.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget: uppgång Olof Palmes gata.  Ta trappan upp till Malmskillnadsgatan. Fortsätt rakt fram längs David Bagares gata. Ta första höger ut på Regeringsgatan, Nalen ligger på vänster sida.

Östermalmstorgs T-bana: uppgång mot Birger Jarlsgatan, tag höger och följ Birger Jarlsgatan förbi Stureplan till Engelbrektsplan. Tag vänster upp på David Bagares gata, upp för trapporna till Regeringsgatan. Tag vänster runt hörnet och du är vid Nalen.
Tider

När: 18/11 kl. 19.

Kostnad

Pris: 220 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!