PSYKOLOGER VISAR KONST

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2020-09-24

Beskrivning
Följ med när Jonas Mosskin och Kristina Sandberg tittar på utställningen Sorgearbete och samtalar om den med varandra och publiken.

Jonas Mosskin är skribenten och psykologen som startade samtalsserien Psykologer tittar på film 2007, för att skapa dialog och möten mellan psykologin och konsten. Sedan dess har han fortsatt att analysera böcker, teater och konst utifrån ett psykologisk perspektiv i samtal med publiken. I början av hans psykologkarriär dog hans mamma och han har i flera olika sammanhang skrivit och talat om sorg och det svåra arbetet som det innebär att ta sig igenom sorgen ut på andra sidan. Att vara personligt drabbad av sorg och samtidigt arbeta professionellt med mänskligt lidande är en utmaning.

Kristina Sandberg är författare, litteraturkritiker och psykolog, känd för den breda allmänheten genom trilogin om Maj som fick Augustpriset 2014. Att skriva kan ofta handla om att undersöka och bearbeta upplevelser av förlust och sorg genom språket. Kristina och Jonas lärde känna varandra på Bergmanveckan på Fårö 2016 där de deltog i ett seminarium om Persona. Efter samtalet påbörjade de en dialogtext om Persona och identitet för Dagens Nyheter.

Läs mer här.

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN