Performance: Notes On Protesting

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2018-11-26

Beskrivning
Under hösten 2018 har Peter Liversidge tillsammans med 110 elever från låg- och mellanstadium på Farsta grundskola och Adolf Fredriks musikklasser i Farsta arbetat kring dessa frågor i olika workshops. Tillsammans har de skapat banderoller, plakat och protestsånger där barnen uttrycker sin syn på omvärlden.

Lördag den 19 januari kommer konstnären tillsammans med eleverna att genomföra ett performance på Bonniers Konsthall där barnen i form av ett protesttåg uttrycker sin syn på omvärlden. Performancen kommer även att uppföras för allmänheten inne på Farsta Centrum den 18 januari kl 16.30.

Peter Liversidges förslag Notes on Protesting har sin utgångspunkt i yttrandefrihet och rätten att göras sin röst hörd; en högst aktuell fråga i en tid när det fria ordet är ifrågasatt och hotat i delar av Europa och resten av världen. 

Verket Notes On Protesting uppfördes för första gången 2014 i London i samarbete med Whitechapel Gallery. I utställningen presenteras dokumentation av båda tillfällena. Tack till elever och lärare på Farsta grundskola och Adolf Fredriks musikklasser i Farsta.

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Kostnad

Ordinarie 100 kr. 80 kr för pensionär/student. Gratis för medlemmar. Entré till utställningen ingår i biljettpriset. Begränsat antal platser.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!