Performance Lecture: Om människan

Dramaten – Lilla scenen

Senast uppdaterad 2020-03-03

Beskrivning
Hur mycket neandertalare är vi egentligen? Och vad kan våra gener berätta om den moderna människans ursprung?

Svante Pääbos forskning har skrivit om mänsklighetens historia från grunden. Han är biolog specialiserad på evolutionär genetik, och en av Sveriges mest framstående och prisbelönta forskare. Han har också skrivit den uppmärksammade boken "Neandertalmänniskan - på jakt efter försvunna gener" som utgavs 2014.

I en dramatiserad föreläsning berättar han nu om varför han vill rekonstruera neandertalarnas arvsmassa, hur en benbit från en flickas finger blev en världssensation, och varför det är mest är män som mejlar till honom och säger sig vara neandertalare. Till sin hjälp har han en regissör och skådespelare från Dramaten.

Performance Lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Formatet är ett återkommande samarbete mellan Dramaten& och Nobel Prize Museum som tar sitt avstamp i olika forskares vardag. Tidigare har robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar, professorn i teoretisk fysik, Ulf Danielsson om universum, psykologiforskaren Armita Gol

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Tider

När: 28–29/4 kl. 19.

Kostnad

Pris: från 195 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!