PERFORMANCE AV NADINE BYRNE

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2020-09-08

Beskrivning
Sorgearbete är en audiovisuell performance-version av verket med samma namn, i vilket Byrne bland annat live framför den musik hon komponerat till verket. Startpunkten för verket var möten med en grupp konstnärer och kulturarbetare vars mammor gått bort, en grupp som Byrne själv satt samman. Tillsammans har gruppen samtalat om hur sorg känns och hur man lever med den.

Nadine Byrne är född 1985 och hennes konstnärliga praktik spänner över medium som ljud, film, skulptur, text och performance. I sina verk utforskar hon de abstrakta sidorna av människans existens som transcendens, förlust, minne, dröm och ritual. Hennes arbete baseras ofta på ett behov av att konceptualisera händelser ur sitt eget liv samt på en fascination för visuella och sociala manifestationer av alternativa verklighetskonstruktioner.

Läs mer här

OM CORONAVIRUSET COVID- 19
Alla programpunkter genomförs i enlighet med rådande restriktioner och riktlinjer för att undvika smittspridning. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi halverat maxantalet till det här evenemang. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Kostnad

Pris: vuxen 100 kr, pensionär 80 kr, student 80 kr, under 26 år gratis, arbetslös gratis. Fri entré för medlemmar. Fri entré för alla på fredagar.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN