Påsk på slottet – tulpaner!

Skoklosters slott

Senast uppdaterad 2019-04-12

Beskrivning
Tulpanfeber! På 1600-talet stod tulpanen för rikedom och lyx, och blev den hetaste inredningstrenden. Slottet hakade på och här finns tulpaner på tavlor, tapeter och möbler.  I Amsterdam ledde handeln med dyrbara tulpanlökar till tulpanfeber! I påsk håller vi öppet med tulpantema.

Floristen och kreatören Gunnar Kaj dukar upp ett sinnligt påskbord i Brahematsalen.

Skoklosters slott är ett av stormaktstidens största byggprojekt, och här hittar vi tulpaner i många av rummen. Slottsvisning med tulpantema kl 12, 13, 14.

Pysselkit (20 kr) dekorera ett ägg i decoupageteknik.
Äggjakt för de yngsta. Kan du hitta påskäggen som narren Hasenberger har tappat
i paradvåningen?

Visningar 80 kr. Ingen föranmälan. Först till kvarn. Fri entré till Slottets skatter, silverkammaren och paradvåningen. Slottscafé och butik. 

HITTA HIT

Tåg och buss:
Tag pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget för att komma närmast utgången) och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart. 

Bil:
Tag E18 mot Oslo/Enköping, sväng av vid Bro till länsväg 269/263 och följ skyltningen mot Skokloster. Resan är sju mil och tar ca en timme. Ett annat alternativ är E4 norrut, avfart vid Märsta till länsväg 263 som går förbi Sigtuna vidare mot Skokloster och Enköping. Efter avfarten från 263 ut på Skohalvön väntar tolv km landsväg genom gammal kulturbygd kantad av runstenar och bördiga åkrar.
Koordinater: 59.70568, 17.62295
Kostnad

Fri entré. Guidad visning: vuxna 80 kr, barn gratis. Dramatiserad visning: vuxna 120 kr, barn 40 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!