Orkesterkonsert

Confidencen Opera & Music Festival

Senast uppdaterad 2020-08-03

Beskrivning
När den preussiska prinsessan Lovisa Ulrika kom till Stockholm 1744 som kronprins Adolf Fredriks gemål, fann hon ett kulturliv i stort behov av upprustning.

Den svenske musikern och komponisten Johan Helmich Roman var hovkapellmästare vid hennes ankomst till det svenska hovet och det var han som skrev musiken till hennes och Adolf Fredriks bröllop på Drottningholm. Två gånger i sitt liv blev Roman utsänd på bildningsresor i Europa av det svenska hovet. När han återvände från dessa resor hade han en skatt av musik med sig hem, skriven av de hetaste musiknamnen i 1700-talets Europa, bland andra Georg Friedrich Händel i vilkens orkester den unge svenske violinisten också spelade under flera år i London.

Musiken som klingade på den nyinvigda slottsteatern Confidencen var alltså i högsta grad internationell, och det är även programmet som Confidencen Opera & Music Orchestra under ledning av Peter Spissky spelar upp under festivallördagens eftermiddag. Engelsk, fransk och tysk barockmusik tillsammans med den svenske virtuosen Romans egen musik, skriven till det ryska sändebudet greve Golovins fest i Stockholm 1728.
Kostnad

Pris: 280 kr.

Info
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN