Operan: Karmelitsystrarna

Kungliga Operan – Stora scenen

Senast uppdaterad 2019-01-08

Beskrivning
VON OTTER och TILLING i Poulencs drama, signerat GARPE.

Är du beredd att försvara allas rätt till frihet? Karmelitsystrarna är baserad på verkliga händelser under den franska revolutionen. Sexton nunnor döms till döden då de har fortsatt att utöva sin religion trots rådande förbud. I operan ställs andlighet mot materialism – och plötsligt måste du välja sida.

Regissören Johanna Garpes hyllade uppsättning av Francis Poulencs opera från 1951 är tillbaka på Kungliga Operan. Uppsättningen hade premiär 2011 och ställer franska revolutionens paroller om frihet, jämlikhet och broderskap på sin spets. Var står vi i förhållande till de orden i Europa i dag? Är du beredd att försvara allas rätt till frihet, även om du inte står bakom dem det handlar om? Eller ens tycker om dem? Missa inte denna gripande föreställning med Poulencs undersköna musik och några av världens främsta sångerskor i huvudrollerna.

HITTA HIT

Kollektivtrafik
Följande bussar stannar intill operahuset eller på bekvämt gångavstånd
53, 62, 65 Hållplats Gustav Adolfs torg
2, 55, 57, 76 Hållplats Karl XII:s torg
Tunnelbanelinjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan. Dessa båda tunnelbanelinjer har anslutning till samtliga övriga tunnelbanelinjer vid T-Centralen, endast en hållplats från station Kungsträdgården. Nedgångar till station Kungsträdgården finns i hörnet Regeringsgatan/Jakobsgatan och vid Arsenalsgatan nära Blasieholmstorg och båda håller öppet till kl. 24.00 samtliga speldagar.
För avgångstider se www.sl.se 

Parkering
I det nära operahuset belägna Galleriagaraget, som tillhör Stockholm Parkering, kostar kvällsparkering kl. 18.00 - 01.00 endast 50 kr. Galleriangaragets nedfartsadresser är Regeringsgatan 17 och 20, Klara Östra Kyrkogata 4 och Herkulesgatan 10-16.
Kostnad

Pris: 55–1090 kr.

Info
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!