Nyöppning av Livrustkammaren

Livrustkammaren

Senast uppdaterad 2019-04-26

Beskrivning
Livrustkammaren är Sveriges äldsta museum och de unika samlingarna som skildrar Sveriges kungliga historia har hittills setts av miljontals besökare.

Efter en tids renovering öppnar en ny uppdaterad utställning i de gamla valven på Stockholms slott. Invigningen måndagen den 17 juni 2019.

MONARKINS MAKT UNDER 500 ÅR
I Livrustkammaren finns spåren av Sveriges kungliga historia, från 1500-talet till i dag. Vapen, rustningar, dräkter och vagnar berättar om händelser och personer från 500 år av svensk, men också internationell historia.

Den nya utställningen handlar om monarkin – om hur den har kunnat legitimera sin makt och motivera sin existens. Den berättar om kända segrar, dramatiska ögonblick och spektakulära ceremonier. Men också om glädjeämnen och sorger för de kvinnor och män som har format den kungliga historien – genom krig, konflikter och kriser och in i demokratins tidevarv.

Älskade föremål och nya perspektiv
I den nya utställningen kommer vi visa såväl bekanta föremål som aldrig tidigare visade. En av de viktigaste nyheterna i utställningen är en sammanhållen kronologisk berättelse om monarkins makt under 500 år.

Läs mer här!

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gamla stan eller Kungsträdgården. 

Buss:
Buss 2, 53, 57, 76.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!