Nobel Week Lights

Nobel Prize Museum

Senast uppdaterad 2020-11-24

Beskrivning
Nobel Week Lights är en hyllning till ljuset som äger rum i Stockholm under Nobelveckan, den 5-13 december. Flera av de ljusinstallationer som uppförs runt om i staden är inspirerade av Nobelpristagares upptäckter och insatser för mänsklighetens största nytta. Ett femtontal platser i Stockholm kommer att lysas upp av ljusinstallationer som du kan ta del av med avstånd till andra, utomhus och utan kostnad.

Läs mer & hitta en karta till alla installationer här.

Arbetet med ljusdesign ligger ofta i skärningspunkten mellan konst och vetenskap. Det är både lekfullt, effektfullt och kommunikativt. De konstnärer och ljusdesigners som deltar i år utforskar nya idéer och tekniker med sina verk. Installationerna väcker tankar kring hur vi upplever vår urbana miljö och får dig som besökare att se på Stockholm med nya ögon.

Med nya ljusupplevelser på ikoniska platser och byggnader vill Nobel Week Lights bjuda in stockholmarna till firandet av årets Nobelvecka. Under ett år som på många sätt har varit svårt, är det här en kulturupplevelse som man kan ta del av utomhus, med säkert avstånd till andra. En upplevelse som bidrar med ljus i mörkret när vi som mest behöver det. 

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU