Nobel Calling: Frukostsamtal om covid-19

Nobel Prize Museum

Senast uppdaterad 2020-09-15

Beskrivning
Ett nytt virus för människan, sars-cov-2, som orsakar sjukdomen covid-19, har på rekordfart spridit sig över världen och dödat långt över en halv miljon människor. Vi får dagligen ny information om viruset och sjukdomsförloppet. Det blir allt tydligare att detta virus ger extremt olika symptombild hos olika personer, alltifrån mycket allvarliga, till milda, till inga påvisbara symptom alls. Men även de sociala konsekvenserna av pandemin har drabbat människor olika hårt.  

I detta livestreamade samtal får du ta del av lärdomar och en uppdatering om det aktuella kunskapsläget för covid-19, med professor Jan Albert. Han har under våren 2020 hjälpt svenska folket att förstå mer om nya coronaviruset.

Jan Albert är professor i smittskydd. Han leder Karolinska Institutets covid-19–grupp som består av åtta experter inom områden som virologi, immunologi, infektionssjukdomar och smittskydd.  

Samtalet leds av Cecilia Odlind, chefredaktör för tidningen Medicinsk Vetenskap och programledare för KI:s populärvetenskapliga podcast Medicinvetarna. 

Info om plattform kommer inom kort. 

Läs mer här. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gamla Stan.
Tider

När: 8/10 kl. 8–8.45.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN