Nobel Prize Museum

Museum

Senast uppdaterad 2021-03-30

Tider

Beskrivning
Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer om att vi ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer har vi valt att stänga museet. Vi hoppas kunna öppna igen och välkomna våra besökare till en ny utställning om NobelfestenHär kan du läsa aktuell information om vad som gäller på museet med anledning av covid-19. 

Nobel Prize Museum visar att idéer, kreativitet och mod utvecklar världen. Genom donerade föremål, inspirerande filmer och fördjupande visningar får museibesökarna lära sig mer om Nobelpriset och Nobelpristagarna och deras bidrag till mänskligheten. Via utställningar, skolprogram och forskning vill Nobelmuseet inspirera till engagemang för en bättre värld.

Uppfinnaren, industrialisten och stiftaren av Nobelpriset Alfred Nobel lyfts separat. Vad få kanske vet är att Nobel hyllade fred och att han ansåg att ”stora rikedomar som ärvs underblåser lättjan och bidrar till människosläktets försoffning”. Därför instiftade han Nobelpriset av det mesta av sin förmögenhet, som skulle utdelas till framstående personer 
Kostnad

Entré: vuxen 130 kr, pensionär 90 kr, student 90 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU