Molnet/In Motion

Gustavsbergs Konsthall

Senast uppdaterad 2020-03-19

Beskrivning
En interaktiv utställning för både barn och vuxna för att uppmärksamma att FN:s barnkonvention blivit lag. Installationer av tre konstnärer samt en föreställning av dansgruppen Räserbyrån.

Molnet/In Motion är en interaktiv utställning med installationer av konstnärerna Elin Stampe, Maja Korpi och Nils Fridén samt föreställningen Molnet – ett fantasilaboratorium av dansgruppen Räserbyrån, som riktar sig främst till yngre barn. Var och en, och tillsammans, utforskar konstnärerna och dansarna på olika sätt hur vi skapar rum och konst med våra kroppar som verktyg. Inom konsthantverket är kroppen både vägen och verktyget; hjärnans och handens samarbete är centralt. I hantverket ser vi spåren av kroppens rörelser.

Elin Stampes verk Molnet kan omformas i det oändliga genom att du som besökare förflyttar ”molnet” upp och ner och i sidled. I fantasilaboratoriet skapar Räserbyrån berättelser i samspel med barnen där Molnet byter skepnad under varje föreställning.I Maja Korpis och Nils Fridéns gemensamma verk Bubblan blir besökaren genom sina rörelser en medskapare i ljus, mörker och skuggor. Gustavsbergs Konsthall är en plats för besökare i alla åldrar.

Molnet/In Motion pågår till 3 maj 2020

HITTA HIT

Buss:
Buss 474 från Slussen (restid 20-25 min) avstigning hållplats Farstaviken

Bil:
Värmdöleden, väg 222 mot Gustavsbergs Centrum, sväng av vid Gustavsbergs Hamn[/table]
Tider

Öppettider: 25/1–3/5 tis–sön 11–16. Ändrade öppettider: öppet fr.o.m. 19/3 2020 mån–fre stängt, lör–sön 11–16.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!