Modet lever vidare - en hyllningsutställning till Sara Danius

Sven-Harrys konstmuseum

Senast uppdaterad 2021-03-24

Beskrivning
Den 24 februari öppnar Modet lever vidare på Sven-Harrys konstmuseum. En hyllningsutställning till Sara Danius och modet, i ordets dubbla bemärkelse.
 
Sara Danius stora passion för mode, speglas i hennes stora samling designerplagg och skor som visas på Sven-Harrys konstmuseum, för att även auktioneras ut på Tradera. Intäkterna går oavkortat till Sara Danius minnesfond.

I samband med utställningen visas en porträttserie med framstående kvinnliga akademiker som hedrar minnet av Sara Danius gärning och hennes mod, med bland andra  Danica Kragic Jensfelt, Ebba Witt-Brattström och Hannah Akuffo. Fotografierna är tagna av Angelina Bergenwall.

Sara Danius (1962–2019) var författare, essäist, professor i litteraturvetenskap och den första kvinnan som Svenska Akademiens ständige sekreterare. Hon hade dessutom ett passionerat modeintresse – något hon använde för att kommunicera och ta ställning i frågor som jämställdhet och kvinnokamp. Inte minst genom de ikoniska knytblusar som blev hennes signum. 

Läs mer om utställningen och förboka din biljett här! 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gå ut genom uppgången märkt Odenplan och följ Odengatan förbi Gustav Vasa Kyrka. Sväng vänster på Dalagatan och passera parken, så har du Eastmansvägen till höger.
Eller åk till S:t Eriksplan. Gå genom Vasaparken. Guldhuset ser du genom lekplatsen mitt i parken.
Buss:
Buss 4. Gå av vid Vasaparken Guldhuset syns på håll.
Buss 50 mot Stora Lappkärrsberget. Gå av vid Sabbatsbergs sjukhus.
Kostnad

Pris: vuxen 180 kr, pensionär 140 kr, student 140 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU