MEZZOFORTE

Nalen

Senast uppdaterad 2021-06-20

Beskrivning
Eythor, Fridrik, Johann och Gulli var bara femton och sexton år gamla när de tillsammans bildade bandet Mezzoforte i Reykjavik 1977. De fyra tonårskillarna delade kärleken till sina instrument, men också nyfikenheten och intresset för musiken i stort. Nu har de hunnit med många år i branschen tillsammans, och den 15 september besöker de Stockholm och Nalen.

Mezzofortes entusiasm och energi gjorde att de snart hamnade i blickfånget hos den isländska skivproducenten Steinar Berg, som redan i ett tidigt skede var övertygad om att detta kunde bli en internationell succé. Bandet skrev på kontrakt och producerade snabbt tre album, men det var det fjärde albumet som spelades in i London 1982, ”Surprise, Surprise”, som skulle komma att spela en central del i Mezzofortes framgångssaga. Här skapades och befästes Mezzofortes omissigenkännliga sound, i form av medryckande groove, spännande solon och melodier som fastnar redan från första ton.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget: uppgång Olof Palmes gata.  Ta trappan upp till Malmskillnadsgatan. Fortsätt rakt fram längs David Bagares gata. Ta första höger ut på Regeringsgatan, Nalen ligger på vänster sida.

Östermalmstorgs T-bana: uppgång mot Birger Jarlsgatan, tag höger och följ Birger Jarlsgatan förbi Stureplan till Engelbrektsplan. Tag vänster upp på David Bagares gata, upp för trapporna till Regeringsgatan. Tag vänster runt hörnet och du är vid Nalen.
Tider

När: 10/11 kl. 21.

Kostnad

Pris: 410 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta