MÉLANIE DEMERS – ANIMAL TRISTE

Dansens hus

Senast uppdaterad 2019-01-30

Beskrivning
Häromåret släpptes bästsäljaren Sapiens - en kort historik över mänskligheten av Yuval Noah Hararis.

Människan gillar att sätta sig själv i universums centrum. Att vi är oövervinnerliga, odödliga och självklar nummer ett. Vi förstår att vi förmodligen är på vår mot vår undergång men tror ändå på evigheten. Och längst där inne, är människan kanske ändå bara ett litet djur, av ganska ringa betydelse, som bara vill göra mer och bättre.

Mélanie Demers verk har ofta utforskat de mörkare delarna av mänsklighetens villkor och hennes sociala engagemang lyser nästan alltid igenom i hennes konstnärskap.

Animal Triste har hon samlat fyra av Kanadas mest välrenommerade dansare: Marc Boivin, Brianna Lombardo, Riley Sims och James Gnam. Resultatet är en intensiv, småvild och uppretad kväll som ställer dig mot väggen: Är vi inte bättre än såhär?

Föreställningen består av fyra delar eller kapitel. Sista delen med repliker från populära filmer och dagens politiska situation där både Rambo och Trump får plats. En igenkännbar tragikomisk värld som lämnar oss med ett skratt som fastnar.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 150– 300 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!