Snezhana von Büdingens: Meeting Sofie

Fotografiska

Senast uppdaterad 2021-03-03

Beskrivning
Snezhana von Büdingen (född 1983 i ryska Perm), är en rysk/tysk fotograf verksam i Tyskland. I den prisade bildserien Meeting Sofie från 2017 får vi möta Sofie, en 18-årig tjej som just gått ut skolan. Hon bor med sin familj på en 1500-tals gård i den lilla byn Eilenstedt i Tyskland. 

Hennes föräldrar är antikhandlare och deras hem är som en antik skattkista, det är som att befinna sig i en svunnen värld. Sofies liv här är på många sätt ett typiskt tonårsliv med sina typiska toppar och dalar - den första kärleken, den första hjärtesorgen. Genom Snezhanas kameralins får vi följa Sofie här. Hennes vardag,  genom den jobbiga och samtidigt vackra och spännande fasen som vi alla går igenom när vi plötsligt ska bli vuxna.  

Sofie föddes hemma på familjens gård på julafton 1998. Det var först tre veckor senare under en rutinkontroll hos läkaren som hennes mamma Barbara fick veta att Sofie har Downs syndrom.
 
Genom projektet har Snezhana och Sofie också blivit nära vänner. De håller kontakten, och de fortsätter arbeta ihop. Med Meeting Sofie vill de inte bara visa det vackra i att vara “annorlunda”, utan också bidra till ökad acceptans och inkludering.  

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Tider

Öppettider: 19/2–19/9 mån–sön 10–20.

Kostnad

Entré: vuxen 165 kr, pensionär 135 kr, student 135 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU