maxjenny! The Queen of Prints

Drottningholms Slottsteater

Senast uppdaterad 2020-09-29

Beskrivning
Utställning i Déjeunersalongen. Svenska designern Maxjenny Forslund — maxjenny! — visar en ny kollektion med motiv hämtade från Drottningholmsteaterns rika bildvärld  av dekorer och miljöer.

“Det är en ynnest för mig att få tolka världsarvet Drottningholmsteatern, att ta 1700-talets passion för klädeskonsten in i 2020. Jag älskar kulturhistoriska miljöer, överdådighet, extravaganza och att göra couture. Jag vill via mina speciella prints göra en hommage till den världsunika Drottningholmsteatern och dess 1700-talsestetik.”
Maxjenny Forslund

Maxjenny Forslund grundade 2017 varumärket maxjenny!. Hon upptäcktes av stjärnstylisten Bea Åkerlund och har fått möjlighet att klä bland annat Madonna i en av hennes musikvideos och kronprinsessan Victoria vid ett flertal internationella representationer. Maxjenny är med sin avantgardistiska design en av Skandinaviens mest innovativa fashion- och printdesigners, hon arbetar med print på textil och produktionsmetoden gör att varje plagg blir unikt i sitt slag. Hon har tidigare ofta jobbat med utgångspunkt i egna fotografier och kommer i det här projektet att utgå från bilder av världsarvet Drottningholms Slottsteater. 

HITTA HIT

Tunnelbana+buss: Brommaplan, sedan buss 301-323, 176-177 till Drottningholm. 
Båt: Sommartid från Stadshuset (Strömma). 
Bil: Två stora parkeringar.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN